BOZKURT İLKOKULU

İlk binamız 1961 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılmış, Zeytinburnu İlçesinin en köklü okullarındandır.

Adını içinde bulunduğu Bozkurt mevkisinden aldığı düşünülmektedir.

Okulumuz kesintisiz eğitimin başladığı tarih 1992´dir.

2005 yılında gerek depreme  karşı güçlendirmek gerekse  eski binamızın  ihtiyaca cevap vermemesi açısından yine İl Özel İdaresi tarafından yenilenerek daha modern hale getirilmiştir.

Okul binamızda 24 derslik,bir laboratuvar,bir konferans salonu,iki ana sınıfı, bir Özel Eğitim Sınıfı ve idare odaları mevcuttur.

İlçemizde ilk TKY çalışmalarının yapıldığı belli başlı okullardan birisi Bozkurt İlköğretim Okuludur.

Son yıllarda idareci ve öğretmen kadrosuyla önemli başarılara imza atmaktadır.

Okulumuzda hijyene oldukça önem verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı aracılığı ile yürütülen denetimlerde okulumz BEYAZ BAYRAK´la ödüllendirilmiştir.

Yine sosyal faalitelere oldukça önem verilmekte ve bu konularda ki iddiasını sürdürmektedir.